IoT en industriell succé

IoT, eller Internet of Things, är en teknologi som har revolutionerat hur vi samverkar med omvärlden. IoT har potential att skapa en mer uppkopplad och automatiserad värld där enheter kan kommunicera och samverka med varandra på ett sömlöst sätt. I Sverige har IoT-marknaden mognat och blivit alltmer utbredd de senaste åren. IoT-teknologin gör det möjligt för företag att samla in data och förstå kundernas beteenden och preferenser på ett sätt som tidigare var omöjligt.

Genom att ansluta enheter till internet kan företag också fjärrövervaka och hantera olika processer och system. Detta har gjort IoT särskilt användbart för industriella och logistikapplikationer.

IoT marknaden i Sverige

Enligt en rapport från Business Sweden förväntas IoT-marknaden i Sverige växa med en årlig tillväxttakt på 20 procent fram till 2025. En annan rapport från Ericsson ConsumerLab prognostiserar att antalet IoT-enheter i Sverige kommer att öka från cirka 4,9 miljoner år 2020 till cirka 9,2 miljoner år 2023. Denna ökning beräknas drivas av tillväxten inom smarta hem och smarta städer, samt ökande användning inom industri och logistik.

Enligt en annan rapport från Statista, var IoT-marknadens omsättning i Sverige cirka 17,3 miljarder kronor år 2020. Denna siffra förväntas öka till cirka 28,6 miljarder kronor år 2023.

LoRaWAN Sensorer

Vi har ett brett sortiment av sensorer. 
En LoRaWAN-sensor är en enhet som används för att övervaka och samla in data från miljön och sedan skicka data trådlöst till en LoRaWAN Gateway. Sensorerna har låg strömförbrukning och en lång räckvidd vilket gör dem idealiska för att övervaka miljöförhållanden på avlägsna platser.

Till butiken

LoRaWAN Gateway

Vi har ett brett sortiment av gateways. 
En LoRaWAN Gateway är en enhet som fungerar som en bro mellan LoRaWAN-sensorer och internet. Den samlar in data från sensorerna och skickar den vidare till en molnserver eller annan mottagare. LoRaWAN Gateway är vanligtvis utrustad med flera antenner för att kunna ta emot data från flera sensorer samtidigt.

Till butiken

LoRaWAN Controller


Controller används för att styra äldre utrustning som inte är möjlig att koppla mot ett LoRaWAN nät. En Controller fungerar som ett gränssnitt mellan en utrustning och en LoRaWAN Gateway eller en grupp av sensorer. Kontrollenheten kan användas för att styra och övervaka sensorerna.Vi har ett brett sortiment av gateways. 

Till butiken

Vi är experter på IoT


Hitta en återförsäljare


Vi hjälper dig, hör av dig!

Bolla en idé


Vi har stor erfarenhet, vi hörs!

Bli en återförsäljare


Vi söker fler entusiaster! Kontakta oss

Förverkliga en dröm


Då ska du kontakta oss på direkten!


Stefan Frisenfelt, Head of IoT på Kubang


Stefan är en fantastisk personlighet som med sin unika humor och skärpa leder vårt IoT-område. Han är en nätverksbyggare med enastående kontaktnät, som har en passion för att hjälpa företag och organisationer att koppla upp sig.

Stefan är också en skicklig trummis och håller tempot i allt han gör.

Med sin långa och djupa erfarenhet av alla typer av uppkopplingar mot nätverk, är Stefan en oumbärlig resurs när det gäller att guida dig genom ett IoT-projekt eller ge råd över en kopp kaffe. Han brinner för att hjälpa företag att navigera i den snabbt föränderliga IoT-världen och att hitta nya sätt att automatisera eller effektivisera.


Så om du vill ingå i vårt nätverk av partner eller hitta en samarbetspartner, tveka inte att höra av dig till Stefan idag! Han kommer att ge dig den vägledning du behöver för att lyckas i din IoT-satsning. Med Stefans hjälp kommer du att vara på rätt spår mot en ansluten framtid!

stefan.frisenfelt@kubang.eu

+46104241008